Huishoudelijk regelement

Deze huisregels gelden samen met de overeenkomst van opdracht tussen ouders/verzorgers en gastouder. Deze huisregels zijn altijd leidend. De gastouder behoudt zich het recht deze huisregels aan te passen. Nieuwe huisregels kunnen ook van toepassing zijn op nieuwe contracten. Alle vraagouders dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 7.30 uur tot 17.30 uur.

  • Alternatieve openingstijden zijn in overleg en op basis van beschikbaarheid bespreekbaar.

Tarief

Voor de kinderopvang wordt een tarief per uur betaald aan de gastouder en bureaukosten aan het Gastouderbureau. Per dag worden de uren van de openingstijden gerekend dit is 10 uur per opvang dag. In overleg kan er afgeweken worden van de standaard openingstijden, deze uren zullen als extra uren worden berekend boven op de standaard uren van de openingstijden. Het tarief wordt ieder kalenderjaar bekeken en aangepast, ook bij nieuwe contracten, hiervan krijgt u voor 1 december schriftelijk bericht. Voor 2023 is het tarief vastgesteld op 7 euro per uur. Het uurtarief is exclusief luiers, doekjes, babyvoeding.

Huishoudelijke punten

Uw kind krijgt tijdens de opvang fruit, lunch, drinken en tussendoortjes aangeboden. Wat neemt u zelf mee naar de opvang: reserve kleding, luiers en billendoekjes, babyvoeding en flesje, speen/knuffel, slaapzak, Eventueel potje voeding of verse voeding voor het avondeten, in geval van allergieën speciale voeding, of dieetvoeding.

Op de opvang knutselen wij heel graag en vinden buitenspelen ook erg gezellig, hierdoor worden kleren soms vies. Wilt u er rekening mee houden om niet de allernieuwste kleding aan te trekken. Uiteraard mogen de kinderen speelgoed van thuis meenemen, alleen is dit wel voor eigen risico, het kan kwijtraken of stukgaan. Uiteraard doe ik wel mijn best om ook voor eigen meegebrachte spulletjes zorg te dragen.

Brengen en halen

Om rust en regelmaat in de groep te creëren probeer ik met vaste breng en haal momenten te werken. Het zou fijn zijn als u uw kind voor 9 uur 's ochtends kunt brengen en niet voor half vijf komt ophalen. Als het toch anders verlopen is dit natuurlijk geen probleem, maar laat mij dit dan even weten. Uiteraard is het ook in overleg mogelijk uw kindje tussendoor te halen en brengen voor dokter- en tandarts bezoek.

Mocht het voorkomen dat u uw kind eerder wilt brengen dan de openingstijden of het niet redt om op tijd te zijn binnen de openingstijden door file of een vergadering, laat het even weten, dan is het in de meeste gevallen geen probleem, uiteraard wordt dit wel in rekening gebracht. Als uw kind hierdoor boventallig is op de planning of de gastouder andere afspraken heeft, dan moet het kind eventueel door iemand anders wordt opgehaald.  

Mocht uw kind door iemand anders gehaald wordt, laat dit altijd van tevoren weten, uw kind wordt niet aan anderen meegegeven zonder geïnformeerd te zijn, er wordt altijd dan eerst contact met u opgenomen voordat uw kind meegegeven wordt, tevens wordt uw kind niet meegegeven aan minderjarige broertjes of zusjes.

Bereikbaarheid

Vraagouder: Tijdens de opvangdagen van uw kind dient u bereikbaar te zijn, houdt daar altijd rekening mee.

Gastouder: Bereikbaar via telefoon, WhatsApp en per e-mail op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07.00-19.00 uur.  Buiten deze tijden, vrije dagen, vakantie en weekenden, kan het zijn dat ik lastiger bereikbaar ben.

Vakanties en vrije dagen

Bij vakanties en vrije dagen van de vraagouders worden de afgesproken uren/dagen van de openingstijden altijd doorberekend, 10 uur per dag per kind. Bij vakanties en vrije dagen van de gastouder dus wanneer de opvang gesloten is worden de opvangkosten niet doorberekend, uitzondering hierop zijn de feestdagen: Nieuwjaarsdag, Goede vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerstmis De afgesproken uren/dagen worden tijdens de genoemde feestdagen doorberekend. 

In geval van zwangerschapsverlof van de vraagouder geldt dezelfde doorbetalingsverplichting als bij vakanties en vrije dagen als u besluit uw kind niet te brengen.

Gastkind is ziek of wordt ziek tijdens de opvang

Als uw kind koorts heeft hoger dan 38 graden of zicht duidelijk niet lekker voelt maar geen koorts heeft, wordt er contact met u opgenomen. Mocht er sprake zijn van besmettingsgevaar, diarree of overgeven dan zal uw kind opgehaald moeten worden. Medicatie geef ik uitsluitend met toestemming van ouders en op doktersadvies, hiervoor krijgt u een toestemmingsformulier ter ondertekening. Kan uw kindje een dag niet komen wegens ziekte, laat dit dan altijd even weten. De volledige contracturen worden berekend als uw kind ziek is, of wanneer het kindje ziek naar huis gaat, bent u zelf ziek en kiest u ervoor om uw kind thuis te houden en wanneer u uw kind thuis houd omdat er een besmettelijke ziekte heerst op de opvang terwijl de kindjes mogen komen.

Hygiëne en veiligheid

Na het verschonen worden de handen gewassen en gedesinfecteerd. Ook het aankleedkussen waarop uw kind ligt wordt bij iedere verschoonbeurt gereinigd. Ieder kind slaapt in een schoon bed, met schoon beddengoed. Er zijn 2 stapelledikantjes aanwezig. Slabbetjes en spuugdoekjes worden 1x gebruikt en gaan dan de was in. Maaltijden/fruit/tussendoortjes/drinken worden aan de tafel genuttigd. Het hele huis is voorzien van veiligheidstoepassingen zoals vermeld in de risicoanalyse. De gastouderbureaus en de GGD controleert regelmatig (doch op zijn minst 1x per jaar) op veiligheid en hygiëne. Om ontsnappen te voorkomen zijn de voordeur en tuinpoort afgesloten. Na ieder toilet gebruikt wordt deze schoongemaakt.

Zindelijkheid

Uw kind komt op een leeftijd om aan zindelijkheidstraining te denken. Op de opvang zal ik de kinderen kennis laten makten met het toilet en eventueel verkleiner. De kinderen mogen op het toilet zitten en doortrekken. Daarna wassen we de handen. Dit is een voorbereiding op het zindelijk maken. Uw kind kan pas zonder luier naar de opvang komen als ze zelf kunnen aangeven als ze naar het toilet moeten, uiteraard zal ik ze hierbij helpen. Als uw kind nog te veel ongelukjes heeft ben ik genoodzaakt om een luier om te doen, dit in verband met de hygiëne van de andere kinderen. Elk kind geeft zelf aan wanneer hij of zij hieraan toe is. Het kind moet zich niet ongemakkelijk gaan voelen op de opvang. Zindelijkheid begint eerst thuis, met begeleiding van de gastouder op de opvang.

Contact met ouders/verzorgers

Dagelijks vindt er tijdens het brengen en halen van uw kind een overdracht van informatie plaats. Gedurende de opvang staat het altijd vrij even te bellen/appen om te vragen hoe het met uw kind gaat.

Extra dag

Een extra dag is alleen mogelijk wanneer de bezetting dit toelaat. Incidentele wijzigingen in dagen in dezelfde week worden toegestaan ook als de bezetting dit toelaat en in goed overleg. Mocht het kind om een reden toch niet komen, dan wordt de gereserveerde dag doorberekend. Structurele wijzigingen dienen van tevoren schriftelijk te worden aangevraagd en er zal altijd een wijzigingsformulier worden gemaakt en door beide partijen worden ondertekend.

Fotomateriaal en sociale media

Privacy van u en uw kinderen is erg belangrijk. Gedurende de opvang worden er af en toe leuke foto's gemaakt. Deze foto's worden enkel privé gedeeld via Whatsapp, daar kunnen dus ook andere aanwezige kinderen op de opvang op te zien zijn. Foto's worden niet gedeeld op sociale media. De gastouder kan niet aansprakelijk worden gesteld van het gebruik van foto's door ouders.